Cast Dark Knight Rises reist verslagen terug naar US

Het zag er allemaal zo voorspoedig uit voor Batman: The Dark Knight Rises. De verwachtingen waren hooggespannen voor het weekend en bisocoopzalen in de US en Europa waren compleet uitverkocht voor de première. Het zou een dramatisch weekend worden met een enorme nasleep.

Christian Bale, Anne Hathaway en Joseph Gordon-Levitt waren in afwachting van de festiviteiten in Parijs, toen de eerste berichten binnenkwamen van het bloedbad dat was aangericht in Aurora. Het aantal doden (in eerste instantie was melding van 14 doden en 50 gewonden) werd later bijgesteld naar 12, maar toch…. zoveel doden tijdens wat een geweldige nacht had moeten worden? De verslagenheid was compleet.

Het was voldoende voor Warner Brothers om wereldwijd alle activiteiten rond de première af te gelasten. De cast was compleet in shock over het gebeurde: “Marion Cotillard en Anne Hathaway waren in tranen, evenals een aantal van de mannelijke acteurs”, zo vertelt een bron aan People.  De cast is zaterdag in een privévliegtuig naar Los Angeles gevlogen. In het vliegtuig was sprake van complete verslagenheid.

Christian Bale liet vanuit het vliegtuig al weten geen woorden te hebben voor het drama. De regisseur van Batman: The Dark Knight Rises, Chris Nolan, had namens de gehele cast een verklaring uitgebracht waarin hij het verdriet en respect uitsprak voor de slachtoffers en familie en vrienden van de slachtoffers. “Zinloos en barbaars!” zei hij in zijn verklaring.”Niets van wat een ieder van ons zegt zou adequaat onze gevoelens overbrengen. Maar onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie.”

Anne Hathaway wachtte tot ze voet had gezet op Amerikaanse grond alvorens ze met een verklaring kwam: “Mijn hart doet pijn. En breekt vanwege de levens die er niet meer zijn en voor altijd veranderd zijn door deze onbegrijpelijke zinloze actie. Ik heb geen woorden om mijn verdriet uit te drukken.”

De identiteit van de schutter werd zaterdag door de politie bekend gemaakt. Het handelde om een 24-jarige man uit Aurora, James Holmes.  Warner Brothers heeft in de US reclametrailers, maar ook affiches teruggetrokken en wacht met een persbericht over de weekendopbrengsten tot maandag.

Lees ook:Verslaat Batman de Avengers?
Lees ook:Christian Bale: De horror die ik voel is niet te beschrijven
Lees ook:Volg de premiere van ‘Alice in Wonderland’ live op Celebblog!
Lees ook:Première The Dark Knight rises: 14 doden en 50 gewonden
Lees ook:Politie identificeert schutter in Dark Knight Rises bloedbad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Cast Dark Knight Rises reist verslagen terug naar US

  1. youri

    Ben echt verslagen door dit nieuws. Het moest zo’n mooi weekend worden.

      /   Reply  / 
  2. Karin Muller Auteur

    Ik weet het Youri, ik voelde het exact zoals jij zegt… verdrietig weekend :-(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>