Chris Brown gebruikte vaker geweld tegen Rihanna

photo credit: O.M.Gee!

Dinsdag werd Chris Brown veroordeeld wegens mishandeling van Rihanna.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de rapper twee keer eerder geweld tegen zijn ex-vriendin heeft gebruikt.

Dit voorjaar, direct na de arrestatie van Chris Brown wegens het slaan en verstikken van Rihanna, gingen er al geruchten dat dit niet de eerste keer was dat hij geweld tegen haar had gebruikt.

Twee incidenten
Naar nu blijkt is er inderdaad sprake geweest van twee eerdere incidenten. Volgens een officieel rapport zou er vlak voor de zaak die uiteindelijk tot de rechtszaak heeft geleid ook twee keer huiselijk geweld hebben plaatsgevonden.

Europa
De eerste keer vond ongeveer drie maanden daarvoor plaats in Europa. Uit onderzoek van justitie blijkt dat Rihanna (21) en Chris (20) op die dag een woordenwisseling hadden waarbij zij hem als eerste sloeg. De muzikant reageerde hierop door haar keihard tegen een muur te drukken.

Autoruiten
Op het moment van het tweede incident in januari dit jaar verbleef het stel voor een vakantie op Barbados. Met een gehuurde Range Rover waren ze aan het rondrijden toen er plotseling een ruzie ontstond. Hierop stapte Brown uit de auto en sloeg de ramen aan de bestuurderskant en aan de kant van de bijrijder kapot.

Hoewel de auto gemaakt moest worden, is er nooit officieel een aanklacht ingediend.

Getuigen
Sinds het voorval in februari hebben Rihanna en de mensen om haar heen echter meerdere gesprekken met de autoriteiten gevoerd. De zangeres sprak hierbij onder meer met justitie af tegen haar ex-vriend te zullen getuigen, waardoor hij veroordeeld kon worden.

Veroordeeld
Brown wist dit evenwel te voorkomen door voortijdig een deal te sluiten waarin hij schuld aan geweldpleging bekende. Dinsdag werd hij hiervoor veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk en honderdtachtig dagen taakstraf. Voor dit laatste moet hij 1400 uur volmaken met activiteiten als auto’s wassen en graffiti verwijderen. Ook moet de rapper 52 weken lang training tegen huiselijk geweld volgen.

Omgevingsverbod
Ondanks protesten van beide kanten legde de rechter hem daarnaast ook een omgevingsverbod van Rihanna op tot 2014. Mocht Brown zich niet aan zijn straf houden, dan dreigt een gevangenisstraf.

Lees ook:Chris Brown schikt in zaak Rihanna
Lees ook:Chris Brown mag Engeland niet in
Lees ook:Rihanna: gelukkig met Chris Brown
Lees ook:Chris Brown in schoonmaakploeg (video)
Lees ook:Nieuwe privé-foto’s van Rihanna uitgelekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>