So You Think You Can Dance-winnaar Ivan (19) getroffen door hartinfarct

photo credit: Geekr

Ivan Paulovich won in 2008 de eerste Nederlandse editie van So You Think You Can Dance.

Dit weekend werd hij getroffen door een hartinfarct.

De 19-jarige danser ligt sinds donderdag in het ziekenhuis, zo meldt RTL Boulevard.

Ivan werd in eerste instantie opgenomen vanwege een lichte longontsteking. Na meerdere complicaties kreeg hij uiteindelijk een hartinfarct.

Twee dagen lang verbleef Paulovich in kritieke toestand op de intensive care. Op dit moment verkeert hij weer buiten levensgevaar. Wel moet hij voorlopig nog in het ziekenhuis blijven.

Ivan Paulovich won in 2008 het RTL5-programma So You Think You Can Dance (destijds nog gepresenteerd door EliZe). Hij hield er een rol in de musical Footloose en een plekje op een dansopleiding in de Verenigde Staten aan over.

Hoe hij op zo’n jonge leeftijd al hartproblemen kan hebben, is niet bekend.

Update 19.05: De manager van Ivan heeft in RTL Boulevard verklaard dat de danser donderdagochtend om 6.00 uur met hoge koorts en benauwdheidsverschijnselen in het ziekenhuis is opgenomen, waar een longontsteking werd geconstateerd.

Op zaterdag kwam daar (ondanks de antibiotica) een hartvliesontsteking bij, dat uiteindelijk het hartinfarct veroorzaakte. Ivan moet nu twee maanden verplicht rust houden.

Bekijk hier een video van een dansende Ivan:

Lees ook:Madonna en Nederlandse danser Timor Steffens erg intiem
Lees ook:Trotse André Rieu toont zijn kleinzoon (foto)
Lees ook:Katie Holmes oefende een jaar op Judy Garland-dansje
Lees ook:Jan Smit aan de morfine!
Lees ook:Wyclef Jean in ziekenhuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “So You Think You Can Dance-winnaar Ivan (19) getroffen door hartinfarct

 1. Jose.Eleni H Bos

  Rijswijk Dinsdag 27 Oktober 2009,

  Hallo,Ik hoop dat er nog iets gehoord word binnenkort van de nieuwe single die Ivan maakte,voor mijn misschien in de toekomst russische gasten ook grappig te volgen,ook vind ik het leuk ivan te volgen in zijn carriere in dans in de toekomst,popmuziek maar wie weet film wel grappig.Waarom weet je nooit precies maar op de een of andere manier een soort inspiratie om doortezetten met dansen ,met klachten omgaan erin wat hij zeker heeft en dingen op gebied van dans ,muziek grappig te realiseren,we hebben dezelfde hobbies.De klik ook gewoon aardig kunnen vinden ondanks leeftijdsverschil kan zijn .
  Ik mail eens exotisch lang alsof ik met koffie te lang zit te kletsen waar ik ook weleens van houd.
  Behoefte aan te lang mailen te erg koffie kun je hebben.Gezond weleens normaal na wat ik belangrijk vind om te doen en me bij betrokken voel bezoeken aan zieken/ouderen en mantelzorgvervangsteractiviteiten o.a.een opleiding,en naar een circus te zijn geweest met mijn zoon en shoppen ect.Voeg daaraan toe de dansende huisvrouw,ook binnenkort joggend beslist wel maar niet te aanschouwen nu ja dan weet je het wel.Denk dan aan de verkeerde mix van koken leuk vinden en liflafjes en afvallen dat wel,doen
  dan begrijpt men mijn vreemde gecombineerde leven mGelukkig danst iedereen tegenwoordig in pyama dus goed te combineren.Van hieruit wens ik Ivan veel Succes met wat hij onderneemt.
  Jose

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>