Michael Jacksons autopsie wijst uit: overdosis is doodsoorzaak

photo credit: Ed Yourdon

De uitslag van Michael Jacksons tweede autopsie is binnen.

Daaruit blijkt dat de zanger inderdaad aan een overdosis is overleden.

E! Online meldt dat propofol de zanger het leven heeft gekost.

Propofol is een narcosemiddel dat alleen door specialisten via een infuus mag worden ingebracht. Jackson had hiervan grote hoeveelheden in zijn huis liggen.

Hij zou zichzelf dit middel met grote regelmaat hebben toegediend. Eerder is op deze plek al eens gezegd dat dit hem waarschijnlijk fataal is geworden.

De tweede autopsie van de zanger vond plaats op uitdrukkelijk verzoek van de familie Jackson. Zij vermoedden dat de eerste lijkschouwer zijn werk niet goed had gedaan. Daarom eisten zij een nieuw rapport.

Wellicht dat zij nu hun excuses aan de eerste onderzoeker willen aanbieden. De uitslagen van de twee autopsies verschillen namelijk op geen enkel punt van elkaar.

Uit beide onderzoeken blijkt dat Jackson ten tijde van zijn overlijden een dodelijke hoeveelheid propofol in zijn bloed had zitten. En net als in het eerste rapport wordt ook in het tweede melding gemaakt van het schrikbarend aantal sporen van injectienaalden op de zangers lichaam.

De Amerikaanse overheid overweegt nu om propofol in de toekomst op de lijst van gecontroleerde middelen te zetten. Dit zou ziekenhuizen verplichten om iedere druppel die ze van het middel gebruiken te registeren. Particulieren kunnen er dan niet meer mee aan de haal gaan.

Lees ook:Michael Jacksons autopsierapport vertraagd
Lees ook:Michael Jacksons autopsie afgerond
Lees ook:Michael Jackson bezat apotheek aan medicijnen (foto’s)
Lees ook:Kantoor Jacksons privé-arts onderzocht op bewijzen doodslag
Lees ook:Dr Conrad Murray aangeklaagd voor dood op Michael Jackson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>