Zoektocht naar man in bed met Prinses Diana

Zo’n 15 jaar na haar dood blijft Diana, de prinses van Wales, nog steeds de gemoederen bezighouden. Er is een foto opgedoken die dertig jaar geleden ongeschikt werd geacht voor publicatie. De foto had de prinses – en daarmee het koningshuis – in verlegenheid kunnen brengen. De Engelse pers is naarstig op zoek naar de jongeman die met de prinses op bed (of is het een bank?) ligt.

De foto van Diana werd genomen in 1979 of 1980, toen ze nog gewoon Diana Spencer heette. De toekomstige prinses had op dat moment geen idee van wat haar te wachten stond en moest Prins Charles nog ontmoeten. Op de zwartwit foto zien we Diana op bed liggen, met een onbekende jongeman. Achter de prinses staat in de vensterbank een fles whiskey. De fotograaf is onbekend. Vermoed wordt dat de foto genomen werd tijdens een skivakantie in Frankrijk. De Daily Mail heeft een oproep gedaan om te bellen als iemand weet wie de nog ongeidentificeerde man op de foto is. Het kan niet lang meer duren of Engeland heeft er een nieuwe celebrity bij.

De foto werd 26 februari 1981 gekocht door de Daily Mirror,  twee dagen nadat bekend werd dat Prins Charles zich had verloofd met Lady Diana Frances Spencer. Op de foto staat met zwarte stift te lezen: Niet voor publicatie. De foto belandde vervolgens in de archieven. Het is bijna ironisch te noemen dat een dergelijke foto ongeschikt werd geacht voor publicatie: de Daily Mirror was bang dat de foto een schandaal zou veroorzaken voor het prinselijk paar.

Als ik terugdenk aan de afgelopen zomer, de topless foto’s van Kate Middleton en een blote prins Harry in Las Vegas, ontkom ik niet aan gedachte dat er een hoop veranderd is. Er is niks onbehoorlijks aan de foto. Het is een onschuldig vakantiekiekje, iedereen is netjes aangekleed en de foto is van vóór de verloving. Het feit dat deze toendertijd niet publiceerbaar werd geacht, komt bijna ouderwets over. En maakt bijna nostalgisch. Overigens is de foto inmiddels te koop: Veilinghuis RR heeft de foto online staan. Bieden kan van 17 januari tot en met 24 januari. Het openingsbod is $ 200.

[UPDATE: De man op de foto is geïdentificeerd als Adam Russell, de achterkleinzoon van voormalig Premier Stanley Baldwin. Baldwin was de voorganger van Neville Chamberlain en ging in 1937 met pensioen. Zijn achterkleinzoon, AdamRussell, heeft een hertenboerderij in Dorset en is getrouwd met televisie presentatrice Ali. Hij heeft nog geen commentaar gegeven. bron: Daily Mail]

Lees ook:Nederlands bruidsmeisje op huwelijk Prins William
Lees ook:Kate Middleton in de stijl van Andy Warhol
Lees ook:De topless foto’s van Kate Middleton: hypocriete verontwaardiging
Lees ook:Naomi Watts is spitting image van Lady Di
Lees ook:Elton John niet welkom op bruiloft Kate & prins William

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>