Amerikanen vragen om deportatie Piers Morgan


photo credit: whealie

Waar het uiten van je mening al niet toe kan leiden. Op de website van het Witte Huis is een petitie gestart waarin de Amerikaanse overheid gevraagd wordt om de Britse Piers Morgan het land uit te zetten. Het aantal handtekeningen staat op maandagavond op 36.539 en loopt nog steeds op. Waarom? Piers Morgan is nogal uitgesproken over het inperken van het wapenbezit in Amerika.

De CNN presentator had zich na de schietpartij op de basisschool Sandy Hook eerder deze maand, zowel in zijn televisieprogramma als via Twitter uitgesproken voor een verscherping van de wapenwetgeving. En daar is niet iedereen van gediend. Afgelopen vrijdag werd op de website van het Witte Huis een petitie gestart om Piers Morgan te deporteren.

In de petitie staat te lezen:

De Britse staatsburger en CNN televisie presentator Piers Morgan heeft de grondwet van de Verenigde Staten aangevallen door het Tweede amendement op de hak te nemen. Wij eisen dat Dhr. Morgan onmiddelijk wordt gedeporteerd, vanwege zijn pogingen om The Bill of Rights te ondermijnen en voor het misbruiken van zijn positie bij een nationaal televisie netwerk.

Piers Morgan reageert luchtig
Op zaterdag reageerde Piers Morgan nog luchtig op de petitie. Toen de teller op 6.600 stond twitterde hij: “6.600 Amerikanen tekenden tot nu toe de petitie om mij het land uit te zetten. Dit betekent dat 311.9993.400 me willen houden. Dank!!”

Ironisch
Op zaterdag wees Morgan nadrukkelijk op de ironie dat hij zou moeten worden uitgezet, omdat hij het tweede amendement zou aanvallen, terwijl een uitzetting compleet voorbij zou gaan aan het eerste amendement:

 

Doel bereikt
Maar inmiddels heeft de petitie de benodigde 25.000 handtekeningen ruim gepasseerd. Dit betekent dat het Witte Huis er officieel aandacht aan zou kunnen schenken. Of dit ook gebeurt is nog de vraag, het Witte Huis is hier niet toe verplicht. Eén petitie heeft al 120.000 handtekeningen verzameld, zonder een reactie van het Witte Huis te krijgen.

Kom op, Amerika!
Piers Morgan zet zijn campagne, om het wapenbezit in Amerika beter te controleren en aan banden te leggen intussen voort via Twitter. Vandaag werden bij het blussen van een brand in New York twee brandweermannen neergeschoten. De brand kon niet tijdig geblust worden, omdat niet bekend was wie de schutter was, of waar hij zich bevond. Dit ontlokte Piers de volgende  opmerkingen via Twitter:

Die hele petitie kan me gestolen worden. Wat me wel wat doet is dat twee brandweermannen in New York die neergeschoten zijn tijdens de uitoefening van hun werk. Kom op, Amerika. Genoeg is genoeg!

Lees ook:Joan en Jackie Collins voor het eerst samen op tv
Lees ook:Paris Hilton zegt ‘ja’ tegen 44-jarige multimiljonair (video)
Lees ook:Bestseller schrijver Chris Kyle doodgeschoten
Lees ook:George Clooney heeft wéér Malaria
Lees ook:Top Gears Richard Hammond krijgt opnieuw een ongeluk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>