Oekraiense politicus: Mila Kunis is vuile Jodin


photo credit: Gage Skidmore
De geruchten dat het antisemitisme hoogtij viert in de Oekraïne gingen al wat langer. Maar nu een Oekraïense politicus het nodig vindt om Mila Kunis aan te vallen op haar Joods zijn, op Facebook notabene, is het nationale gedachtengoed meteen internationaal nieuws. 

Mila Kunis, de 29 jarige vriendin van Ashton Kutcher, werd in de Oekraïne geboren. Op haar zevende verhuisde ze met haar ouders en haar broer naar Los Angeles. Volgens het Simon Wiesenthal Centrum was de voornaamste reden voor de emigratie de antisemitische stemming in de Oekraïne.

Afgelopen week vond een Oekraïense politicus het nodig om op Facebook een tirade tegen Mila af te steken. Igor Miroshnichenko, een vertegenwoordiger van de Svoboda partij, is van mening dat Kunis geen echte Oekraiense is en gebruikte daarbij onder andere het woord ’zhydovka’, oftewel vuile Jodin.

Niet echt charmant, nee, vooral niet als je in aanmerking neemt dat het woord gebruikt werd door de Nazi’s en de Oekraïense collaborateurs tijdens de pogroms in de Oekraïne. En als je weet dat Kunis’ haar familie voor een groot deel de holocaust niet heeft overleefd. De actie van de politicus was voldoende voor het Simon Wiesenthal centrum om een brief te sturen aan Mykola Azarov, de premier van de Oekraïne.

Naast de officiële excuses aan Mila Kunis van de premier, vraagt rabbi Marvin Hier van Azarov dat hij zich openlijk uitspreekt tegen de antisemitische uitspraken van Miroshnichenko. Daarnaast benadrukt Hier het een tragedie vinden, dat zelfs ná de holocaust en het verdwijnen van de Sovjet Unie, het antisemitisme nog steeds hoogtij viert in de Oekraïne. Volgens de roddelwebsite TMZ heeft Mila Kunis zelf nog niet gereageerd op de tirade.

Lees ook:Ashton Kutcher vraagt scheiding aan van Demi Moore
Lees ook:Esquire: Mila Kunis meest sexy vrouw 2012
Lees ook:Mila Kunis zwanger van Ashton Kutcher
Lees ook:Justin Timberlake volgt Mila Kunis
Lees ook:Mila Kunis en Ashton Kutcher verloofd! (Foto’s)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>