Chris Brown schikt in zaak Rihanna

photo credit: O.M.Gee!

Nog voor de eigenlijke zaak van start kon gaan, heeft Chris Brown al een deal gesloten met justitie over de mishandeling van Rihanna.

De popster is met zijn aanklagers overeengekomen dat hij schuld zal bekennen aan een misdrijf.

De overeenkomst werd maandag bereikt in een hoorzitting voorafgaand aan de eigenlijke rechtszaak. Brown wordt verdacht van mishandeling van zijn (ex-)vriendin Rihanna in februari dit jaar.

In de afgelopen maanden deden er talloze praatjes de ronde over het incident. Zo zou de zanger Rihanna tijdens de ruzie onder meer hebben geslagen en gebeten. Ook zou hij haar keel hebben dichtgeknepen, waarna zij het bewustzijn verloor. Op internet en in de pers verschenen later foto’s waarop het gehavende gezicht van Rihanna zou zijn te zien.

Schuldbekentenis
Meer wat er zich die beruchte avond nu precies had afgespeeld, werd niet bekend. Alle betrokken hielden hierover hun mond. Iedereen zat dan ook op het puntje van zijn stoel om tijdens de rechtszaak te kunnen horen wat er precies was gebeurd. Vooral na de getuigenis van Rihanna, het vermeende slachtoffer, werd uitgekeken.

Maar nog voor de zaak van start kon gaan, schikte de verdachte met zijn aanklagers. In ruil voor een schuldbekentenis krijgt de zanger zes maanden gevangenis of 180 uur taakstraf opgelegd en vijf jaar voorwaardelijk. Daarnaast zal hij ook aan counselingprogramma tegen huiselijk geweld gaan volgen.

Gevangenisstraf
Hoewel daar niet om was gevraagd, heeft de rechter Brown ook een omgangsverbod ingesteld. Het is Rihanna en Chris verboden om binnen een straal van vijftig meter van elkaar te komen. Pas na aanvang van de eigenlijke rechtszaak, in augustus, mogen de twee weer contact met elkaar opnemen.

Wanneer Brown niet had geschikt en wel schuldig was bevonden, had hij een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar kunnen krijgen. Mocht hij één van de overeengekomen punten overschrijden, dan staat hem alsnog vier jaar cel te wachten.

Belastende verklaring
Door de schikking heeft Brown voorkomen dat zijn ex-vriendin een belastende verklaring tegen hem af kan leggen. Ook de zangeres zelf zag erg op tegen dit moment. Een goede vriend van haar verklaarde eerder deze week in de pers: ‘Rihanna is bang dat ze voor de tweede keer door een hel zal gaan. Ze vreest dat al haar relatiegeheimen straks op straat zullen liggen.’

De zangeres kwam na het overeenkomen van de deal nog wel even de rechtszaal in gelopen. Chris Brown was toen al weg. Veel woorden liet ze hier echter niet los. Ze wilde de rechter slechts bedanken voor zijn uitspraak in deze zaak.

De rechtbank zal het vonnis in de zaak Brown op 5 augustus officieel bekrachtigen.

Lees ook:Chris Brown gebruikte vaker geweld tegen Rihanna
Lees ook:Chris Brown voorlopig op vrije voeten
Lees ook:Chris Brown uitgespuugd door kauwgommerk
Lees ook:Rihanna: gelukkig met Chris Brown
Lees ook:Chris Brown vrij na in elkaar slaan man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>