Prince is terug: Screwdriver

We vermeldden het vorige week al: Prince krijgt op 19 mei de Billboard Icon Award uitgereikt in het MGM Grand Garden Arena en treedt daarmee in de voetsporen van iconen als Stevie Wonder en Neil Diamond. Reden voor Billboard om het eerste nummer van het geheel vernieuwde magazine te sieren met het popidool.

Op de website van Billboard staat een kort uitreksel van het interview met Prince, voor het hele interview zul je toch het blad in handen moeten zien te krijgen. Maar een aantal opvallende zaken in het interview met de muzikant:

  1. Prince is nog steeds bang dat zijn stem zonder toestemming verkocht wordt. Reden om geen recorders toe te staan tijdens een interview.
  2. Het woord Slave dat het muzikale genie op zijn wang zette tijdens zijn rebellie tegen Warner Brothers, sloeg niet alleen op de productiemaatschappij. Het was ook een protest tegen Madonna, die eveneens een contract had bij Warner Bros.
  3. Prince zijn gevecht tegen online piraterij is verre van over: hij heeft een batterij aan advocaten werken om te voorkomen dat zijn werk ongeautoriseerd wordt gepubliceerd.

Natuurlijk is het interview niet alleen gegeven ter ere van zijn aankomende award. Prince heeft op 22 januari een nieuwe single uitgebracht die onder de aandacht gebracht moet worden: Screwdriver. En hoe goed het nummer ook is, het ziet er niet naar uit dat hier een album op volgt: “Ik doe geen albums meer. Ik heb geen contract, ik doe alleen nog songs.” Geniet mee:

Screwdriver – Prince:

Lees ook:Prince krijgt 2013 Billboard Icon Award uitgereikt
Lees ook:Spice Girls winnen Brit Award voor beste optreden
Lees ook:Prince eist miljoenen van fans
Lees ook:Britney Spears is back!
Lees ook:Pink verkozen tot Vrouw van het Jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>