Jazz bassist Marcus Miller gewond bij busongeluk Zwitserland


photo credit: Bengt Nyman
Jazz muzikant Marcus Miller is vanmorgen gewond geraakt bij een busongeluk in Zwitserland. De bassist, die voor morgen een concert heeft gepland in Hengelo, bevond zich samen met de leden van zijn band en de crew in de tourbus die hen van Monaco naar Nederland vervoerde. De bus is rond half elf vanmorgen op de snelweg A2 gekanteld. De chauffeur kwam bij het ongeluk om het leven. Het is op dit moment nog niet bekend of het concert in Hengelo doorgaat.

Coen Bais van Metropool in Hengelo laat in Tubantia weten dat ze geen idee hebben wat de stand van zaken op dit moment is: “Het probleem is dat we geen contact kunnen krijgen met de tourmanager, die zat natuurlijk ook in de bus.  Het is afwachten.” Op de website van Metropool staat inmiddels te lezen dat ze er in Hengelo van uitgaan dat het concert niet kan doorgaan. Maar dat het nog even afwachten is.

Bibi Green is de manager van Marcus en zij laat via de Facebook pagina van Marcus Miller weten: “Marcus en de band zijn vanmorgen betrokken geraakt bij een busongeluk in Zwitserland. De chauffeur is overleden, maar Marcus, de band en de crew zijn allemaal okay. Marcus is alweer ontslagen uit het ziekenhuis, net als Alex Han, de saxofonist en Kris Bowers. Sommige bandleden blijven voor de zekerheid in het ziekenhuis vannacht.” De NOS publiceerde een video van de plek van het ongeluk.

Marcus Miller is een multigetalenteerd muzikant, componist en producer. Hij is het meest bekend als bassist, maar is ook klassiek geschoold in klarinet, bespeelt piano, saxofoon en gitaar. De jazz gigant heeft samen gewerkt met Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross en David Sanborn, maar als solo artiest is hij ook succesvol. Het concert in Hengelo op 26 november was bijna uitverkocht. Dinsdag 27 november staat Marcus Miller gepland in Tilburg (013) en woensdag 28 november in Utrecht (Tivoli).

[Update] Inmiddels is bekend gemaakt dat het concert van Marcus Miller in Hengelo maandagavond 26 november níet doorgaat. Meer daarover hier. 

Lees ook:Concerten Marcus Miller afgelast na busongeluk
Lees ook:50 Cent gewond na aanrijding met truck
Lees ook:Sterfgeval op set NCIS
Lees ook:Orkaan Sandy: Coming Together benefiet brengt grote sterren samen
Lees ook:Concert Michael Bublé vanavond afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>