Jennifer Aniston en Demi Moore maakten aangrijpend drama over borstkanker

HBO Nederland, het Amerikaanse abonneekanaal bekend van Sex and the City en Six Feet Under, zendt morgen (woensdag 10 oktober) het aangrijpende drama Five uit. De film is gemaakt door de absolute top van Hollywood: Jennifer Aniston, Alicia Keys, Demi Moore, Patty Jenkins en Penelope Spheeris.

Door middel van vijf korte films wordt de impact van borstkanker op het leven van vijf vrouwen belicht. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Patricia Clarkson, Rosario Dawson, Ginnifer Goodwin en Jeanne Tripplehorn. Five is 10 oktober om 20:30 uur te zien op kanaal HBO 2 en is on demand beschikbaar via HBO GO en HBO On Demand.

Five belicht door middel van vijf korte films de impact van borstkanker op het leven van vijf hedendaagse vrouwen. Centraal staat het effect van de vernietigende ziekte: van de schokkende diagnose tot de ingrijpende consequenties voor het sociale leven. Door middel van humor en drama worden de gevolgen van borstkanker aangrijpend in beeld gebracht en toont de film hoe zwaar de zoektocht is naar kracht, comfort, medische doorbraken en – uiteindelijk – genezing. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Patricia Clarkson (The Green Mile, Shutter Island), Rosario Dawson (Seven Pounds, Sin City), Ginnifer Goodwin (Big Love, Something Borrowed) en Jeanne Tripplehorn (Basic Instinct, The Firm). De film was dit jaar genomineerd voor een Emmy Award.

 

Lees ook:Jennifer Hudson wordt Winnie Mandela
Lees ook:Dochter Lourdes krijgt rol in film Madonna
Lees ook:Carice huilde op vrije dagen bij vrienden
Lees ook:Sylvie van der Vaart heeft borstkanker
Lees ook:Filmproducent Richard D. Zanuck overlijdt aan hartaanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>