Generaal H. Norman Schwarzkopf – Stormin’ Norman- overleden

De man die bekend werd door het aanvoeren van de troepen tegen Sadam Hoessein tijdens de golfoorlog is op 78 jarige leeftijd overleden. Generaal H. Norman Schwarzkopf overleed in Tampa, Florida. Het is nog niet bekend gemaakt, wat de doodsoorzaak is.

Generaal Schwarzkopf werd in 1991 een bekend gezicht, mede door de vele persconferenties die hij gaf tijdens Operatie Desert Storm. De generaal was de drijvende kracht – en bedenker- achter de grondoorlog die de Iraakse Sadam Hoessein uit Koeweit verdreef. “It’s a great day to be a soldier and it’s a great day to be an American” zou hij zeggen nadat Hoessein uit Koeweit verdreven was. De Vietnam veteraan had een explosief karakter die hem de bijnaam “Stormin’ Norman” bezorgde.

Een andere hoofdrolspeler in Operatie Desert Storm, President George H.W.  Bush, is deze week naar de Intensive Care verhuisd. Meer daarover hier. 

Lees ook:Sherman Hemsley, “George Jefferson” overleden
Lees ook:Overleeft Zsa Zsa de operatie?
Lees ook:Robert Pattinson over sex scenes en opkomende films
Lees ook:Orkaan Sandy: Coming Together benefiet brengt grote sterren samen
Lees ook:Lady Gaga doneert $1 miljoen aan New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>