Charles Durning – Santa Claus – overleden

Charles Durning is maandag op 89 jarige leeftijd in zijn woning in New York overleden. De acteur werd bekend met films als The Sting, Dog Day Afternoon, Tootsie en Dick Tracy. Maar ook speelde hij maar liefst vijf keer de Kerstman in speelfilms. De laatste keer was in 2004 voor de film A boyfriend for Christmas.

Charles Durning was een professioneel bokser, danser en oorlogsveteraan. Hij overleefde de strijd na de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet zonder gewond te raken aan zijn benen en heup. Dit weerhield hem er echter niet van om als dansinstructeur les te geven aan de Fred Astaire Studio.

Maar hij zou niet voor de camera’s verschijnen tot zijn 40e. Zoals hij zelf ooit zei: “Dansen was natuurlijk voor me, acteren kostte moeite!” Durning’s carière was veelzijdig. In The Muppet Movie demonstreerde hij zijn komische talenten als Doc Hopper. Ook speelde hij in The Sting en Dog Day Afternoon.

Charles Durning zal begraven worden op Arlington National Cemetery.
Een overzicht van het werk van Charles Durning:

[bron: IMDB]

Lees ook:Nieuw vervolg op Silence of the Lambs
Lees ook:Eindelijk: Uggie heeft poot gezet in Hollywood
Lees ook:Sting verkoopt salamie
Lees ook:‘Jennifer Aniston vindt zichzelf er oud uitzien’
Lees ook:Video: Filipijnse gevangenen dansen op Michael Jackson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>