Hugh Hefner verkoopt zijn huis

photo credit: jurvetson

Hoeveel meer reclame heeft een te koop staande woning nodig dan: ‘Vorige eigenaar: Hugh Hefner’?

Toch stond het huis van de Playboy-baas ruim vijf maanden te koop.

Het gaat namelijk niet om de Playboy Mansion, maar om het woonhuis daarnaast.

Dit is het privé-onderkomen van Hugh en zijn vrouw Kimberley (46). Dit optrekje, met een vloeroppervlak van 680 M², stamt uit 1929, heeft twee verdiepingen, vijf slaapkamers en zeven badkamers.

Een groot hek sluit het af van de echte Playboy Mansion. Toch zal menigeen er heel wat over hebben om te kunnen zeggen dat hij vanuit zijn slaapkamerraam de beroemde grotto kan zien, de plek waar alle wilde Playboy-feestjes zich afspelen.

In praktijk viel dit nogal tegen. Net als Nederland gaat Amerika door een diepe economische crisis heen. De kopers stonden dan ook niet bepaald in de rij toen de woning te koop werd gezet. Uiteindelijk hebben Hefner en zijn vrouw het voor 18 miljoen dollar (13 miljoen euro) verkocht.

Het officiële kostenplaatje bedroeg echter 28 miljoen dollar (20 miljoen euro). Dat betekent niet alleen dat de vraagprijs tien miljoen dollar (7 miljoen euro) is gezakt, maar ook dat Hefner er nauwelijks meer voor heeft gekregen dan hij er in 1996 voor heeft betaald. De 83-jarige Playboy-baas kocht het destijds voor 17,25 miljoen dollar (12,2 miljoen euro).

Laten we het er maar op houden dat mooie herinneringen onbetaalbaar zijn. En dat Hef vast niet om geld verlegen zit…

Update 8/8/’09: De Los Angeles Times meldt dat de 25-jarige ondernemer Daren Metropoulos de nieuwe eigenaar van de woning is.

Lees ook:Hugh Hefner en vrouwen verkopen ranja
Lees ook:Hugh Hefner na elf jaar echt gescheiden
Lees ook:Hugh Hefner voor vijf miljoen aangeklaagd door echtgenote
Lees ook:Hugh Hefner (86) getrouwd met Crystal Harris (26)
Lees ook:Playboy-bunny Kendra in huwelijksbootje (foto’s)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>