Moeder Michael Jackson krijgt gedeeld voogdij

Katherine Jackson is door een rechter in ere hersteld en mag haar taken als voogd hervatten Maar het is wel een gedeelde voogdij met haar kleinzoon, TJ Jackson. Deze regeling is tijdelijk. Op 22 augustus beslist een rechter of de situatie omgezet kan worden in een permanente regeling.

De 82 jarige moeder van Michael Jackson werd op 25 juli de voogdij van haar kleinkinderen, Paris, Blanket en Prince Michael ontnomen. Ze was sinds 15 juli onbereikbaar voor haar kleinkinderen en dat liet de kinderen in een onbeschermde positie. TJ, de zoon van Michael’s broer Tito werd op 25 juli aangesteld als toeziend voogd, totdat het voor de rechtbank duidelijk was wat de oorzaak was van Katherine’s afwezigheid.

Om opnieuw de voogdij over haar kleinkinderen te krijgen, heeft Katherine bij de rechter een getekende verklaring afgegeven,waarin staat dat zij tegen haar wil naar Tucson is gebracht op 14 juli en dat iedere vorm van communicatie met Michael Jackson‘s kinderen haar ontnomen werd.

In de verklaring, die TMZ heeft gepubliceerd, stelt Katherine dat ze het plan had om een autorit te maken naar New Mexico, om een concert van haar zoons bij te wonen. Maar op 14 juli stond plots een dokter voor de deur die haar vertelde dat, in verband met haar gezondheid een vliegtuig geregeld was. In de overtuiging dat deze dokter voor eigen huisarts werkte,  luisterde ze naar hem en stapte op het prive vliegtuig. Toen ze uitstapte zag ze tot haar verbazing dat ze in Tucson was.

Hierop werd ze naar een spa gebracht. Zowel haar telefoon als iPad werden haar afgenomen en de telefoon op haar kamer was niet aangesloten. Haar televisie was evenmin aangesloten. Toen ze vroeg naar haar kleinkinderen, werd haar verteld dat de kinderen okay waren en dat er niks was om zorgen over te maken. Ze had geen idee dat ze als vermist was opgegeven en dat haar kleinkinderen, waar ze de zorg voor had, zich vreselijk ongerust maakten. Ze zegt letterlijk: ” Ik vertrouwde op dat moment op de mensen bij wie ik was.”  Ze noemt echter niet de naam van de dokter, of van de personen die bij haar aanwezig waren.

De verklaring strookt met  wat haar advocaat al die tijd al gezegd heeft, namelijk dat Katherine tegen haar zin bij haar kleinkinderen werd weggehouden. Hij staat echter haaks op het televisie interview dat Katherine gegeven heeft aan ABC News, waarin ze zegt dat ze haar telefoon vrijwillig heeft afgegeven en waarin ze haar afwezigheid een korte vakantie heeft genoemd. Jermaine, Rebbie en Janet waren bij dat interview aanwezig.

Lees ook:Katherine Jackson weigert haar kinderen te zien
Lees ook:Moeder Michael Jackson vermist
Lees ook:Randy Jackson: Katherine Jackson keert terug naar huis
Lees ook:TJ Jackson nieuwe voogd kinderen Michael Jackson
Lees ook:Marlon Jackson barst in tranen uit: waar is mijn moeder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>